rf-zayavila-scho-na-pozov-ukrayini-yurisdiktsiya-mizhnarodnogo-sudu-oon-ne-poshiryuyetsya

РФ заявила, що на позов України юрисдикція Міжнародного суду ООН не поширюється

 • 12107 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Російська сторона заявила, що юрисдикція Міжнародного суду ООН не поширюється на позов України проти РФ. Про це під час виступу на слуханнях в Гаазі заявив директор правового департаменту МЗС Роман Колодкін, передає УНН.

Він також розповів про російське бачення мети звернення України до суду ООН.

"Перша - це втягнути інстанцію в обговорення питань, які повинні вирішуватися Росією і Україною і перебувають явно за межами юрисдикції суду. Це суверенітет, територіальна цілісність і право на самовизначення. І друга - використовувати майданчик суду для того, щоб звинуватити значну частину населення країни, яка саморганізувалася навколо "ДНР" і "ЛНР", в тероризмі, а Росію - у спонсорстві тероризму", - заявив він.

Р.Колодкін додав, що російська сторона виконує конвенції у повному обсязі. З його слів, підстав для запобіжних заходів щодо Росії немає.

"Росія виконує у повному обсязі свої зобов'язання в рамках обох конвенцій ... Ми не бачимо ані законодавчих, ані фактичних підстав для таких заходів", - заявив він.

Нагадаємо, у Міжнародному суді ООН в Гаазі представники РФ заявили, що зброя на Донбасі лежала в шахтах.

Міжнародний суд ООН в Гаазі 6 березня розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика