rinok-stolichnoyi-nerukhomosti-istotno-obvalivsya

Ринок столичної нерухомості істотно обвалився

 • 10058 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Згідно зі статистикою і відгуками столичних агентств нерухомості, кількість якісних угод на столичному ринку впала майже на третину, повідомляє УНН з посиланням на портал нерухомості Mesto.ua

Обсяг капіталовкладень в житлову нерухомість Києва, які проходять через провідні столичні агентства нерухомості зменшився у січні на 27%, по відношенню до минулого місяця і склав 16,7 млн доларів.

Згідно з даними зібраними фахівцями ринку нерухомості, 30% від загальної кількості угод зайняв сегмент житлової нерухомості вартістю до 50 тис. доларів.

За ці гроші купувалися 1-2-кімнатні квартири в Дніпровському, Дарницькому, Голосіївському, Солом'янському, Деснянському, Святошинському та Шевченківському районах Києва.

Також експерти повідомляють, що самим бюджетним об'єктом, проданим в січні, стала 1-кім. гостинка в Дніпровському районі, площею в 23 кв. м. і вартістю 23 тис. доларів.

В цей же час експерти відзначають зростання популярності житлової нерухомості в передмісті столиці. В першу чергу такій тенденції сприяє ціна за квадратний метр.

В одному з найбільших житлових комплексів України – ЖК Scandia (Бровари) однокімнатну квартиру, площею 38 кв. м, можна придбати всього за 15 тисяч доларів США. За даними забудовника, житловий комплекс знаходиться у 20 хв від центру столиці та зводиться за принципом “місто у місті” на 80 га землі. Інфраструктура ЖК передбачає магазини, спортклуби, дитячі садочки, школи, парк з озером та багато іншого.

Українські Національні Новини

Економіка