rishennya-pro-privatizatsiyu-prezident-gotelyu-ye-peredchasnim-eksperti

Рішення про приватизацію "Президент-Готелю" є передчасним - експерти

 • 11106 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Фонд державного майна України повинен скасувати оголошений на кінець липня аукціон з приватизації ПрАТ "Президент-Готель", так як цілий ряд помилок під час прийняття рішення про продаж об'єкта може позначитися на легітимності нового власника. Таку точку зору висловив Вадим Браїлівський, економіст, генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management, передає УНН із посиланням на Gazeta.ua.

"На даний момент Фонд держмайна не має глави. Ігор Білоус пішов, але нового главу не призначили. І визначати стратегічну політику ФДМУ в рамках приватизації сьогодні просто нікому", - сказав експерт, акцентувавши увагу на важливості даного активу у зв'язку з його включенням до списку об'єктів "великої приватизації".

Вадим Браїлівський вважає, що проблеми в керівництві Фонду держмайна є не єдиним обмеженням. 26 червня поточного року рішенням Окружного адміністративного суду Києва відхилив апеляційну скаргу ФДМУ та залишив в силі торішнє рішення про припинення продажу ПрАТ "Президент-Готель" через неправильне визначення Фондом державного майна класифікації об'єкта приватизації та порушення порядку і термінів приватизації державного пакета акцій ПрАТ "Президент-Готель". На думку Вадима Браїлівського, судовий розгляд також сприятиме недопущенню такої приватизації готелю. Крім того, у експертного співтовариства є цілий ряд питань щодо адекватності призначеної ціни об'єкта.

"ФДМУ в обов'язковому порядку варто скасувати конкурс з приватизації "Президент-Готелю". По-перше, повторюся, спочатку повинен бути призначений новий глава Фонду Держмайна. По-друге, потрібно провести правильну оцінку активу і ретельно підготувати приватизаційні документи. В іншому випадку, якщо конкурс все ж відбудеться, хто б не став новим власником готелю, підсумки конкурсу будуть оскаржені і скасовані в судовому порядку", - підкреслив Вадим Браїлівський.

Українські Національні Новини

Економіка