rishennya-stokgolma-po-naftogazu-i-gazpromu-pochali-vikonuvati-u-trokh-krayinakh

Рішення Стокгольма по "Нафтогазу" і "Газпрому" почали виконувати у трьох країнах

 • 11558 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Процес примусового виконання стягнення 2,6 млрд доларів з "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом" перейшов в практичну площину - обтяження акцій та інших активів "Газпрому" розпочалося в Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Процес примусового виконання стягнення 2,6 млрд доларів з "Газпрому" перейшов в практичну площину — сьогодні було розпочато обтяження акцій та інших активів "Газпрому" в країнах Європи, зокрема в Швейцарії, Великій Британії, Нідерландах", - зазначив Президент.

З його слів, його чіткою вказівкою є те, "щоб ми не зупинялися на цих трьох країнах, доклали максимум зусиль для того, щоб забезпечити виконання надходження виграних коштів до України", про що він і поговорив цз головою правління "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим.

"Мова повинна йти і про активи, не виключаю, що включно з акціями "Північного потоку", "Північного потоку-2" і грошових коштів, які мають високу ліквідність і швидко забезпечать виконання рішень", - заявив він.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що у Швейцарії судові пристави провели опис майна в офісі компанії, яка будує "Північний потік-2". Так, згідно з повідомленням, швейцарські судові пристави відвідали офіс компанії Nord Stream в кантоні Цуг у Швейцарії в рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору "Газпрому" з "Нафтогазом України".

Нагадаємо, за підсумками двох арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" винен "Нафтогазу" 2,56 млрд дол.

Українські Національні Новини

Політика