rishennya-sudu-pro-povernennya-skifskogo-zolota-v-ukrayinu-gruntuyetsya-na-konventsiyi-yunesko-minkult

Рішення суду про повернення "скіфського золота" в Україну ґрунтується на конвенції ЮНЕСКО - Мінкульт

 • 5992 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Рішення Окружного суду Амстердама про повернення "скіфського золота" Україні ґрунтується на конвенції ЮНЕСКО 1970 року. Про це повідомила перший заступник міністра культури України Світлана Фоменко, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінкульту.

“Питання власності культурних цінностей одним чи іншим музеєм має вирішуватися в Україні за діючим національним законодавством. Рішення суду ґрунтується на конвенції ЮНЕСКО 1970 року, згідно якої Україна приймає рішення про вивезення і ввезення культурних цінностей”, — сказала С.Фоменко, яка зараз перебуває в Амстердамі.

Як зазначили у Мінкульті, суд в Амстердамі визнав правомірними вимоги української сторони згідно з чинним міжнародним та українським законодавства, відповідно до якого всі музейні експонати, які включені до виставки, є державною частиною Музейного фонду України та мають бути повернені в Україну.

Нагадаємо, 14 грудня Окружний суд Амстердама прийняв рішення, що скіфське золото належить Україні і має бути повернуто до Києва.

Українські Національні Новини

Культура