riven-obstriliv-na-liniyi-zitknennya-na-donbasi-zmenshivsya-na-82-khug

Рівень обстрілів на лінії зіткнення на Донбасі зменшився на 82% - Хуг

 • 6852 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Минулого тижня рівень обстрілів на лінії зіткнення на Донбасі зменшився на 82% відповідно до попереднього тижня. Про це сьогодні сказав під час брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Александр Хуг, передає УНН.

"На початку минулого тижня сторони переважно припинили обстріли після того, як вони підтвердили відданість дотримання режиму припинення вогню. У місцях, які за минулі чотири роки стали уособленням насильства, СММ ОБСЄ здебільшого спостерігала відносне затишшя… Протягом тижня СММ ОБСЄ відзначила, що рівень насильства уздовж лінії зіткнення знизився на 82% у порівняні з позаминулим тижнем", - сказав він.

За його словами, на зафіксовані випадки використання озброєння, яке мало бути відведене, приходиться лише 4% від загальної кількості порушення режиму припинення вогню за минулий тиждень.

Зокрема, зазначив А.Хуг, таке озброєння минулого тижня використовувалося 13 разів у порівнянні з більш ніж 300 випадками застосування такого озброєння, зафіксованих за тиждень до того.

Нагадаємо, місія ОБСЄ не зафіксувала зрушень з відведення сил та засобів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП