rizke-zrostannya-smertey-khvorikh-z-likhomankoyu-zakhidnogo-nilu-zafiksuvali-u-gretsiyi

Різке зростання смертей хворих з лихоманкою Західного Нілу зафіксували у Греції

 • 12891 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У Греції спостерігається різке зростання смертей хворих на лихоманку Західного Нілу. У той час, як за весь минулий рік від неї померли п'ять людей у країні, з початку цього року зафіксовано вже 27 смертей. Про це УНН повідомляє з посиланням на Грецький центр з контролю і профілактики захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні цього року зареєстрували вже 3 випадки захворювання на лихоманку Західного Нілу

"З початку періоду з 2018 року по 20 вересня 2018 року (13:00) було двісті тридцять чотири (234) лабораторно підтверджених домашніх випадки інфекції, спричиненої вірусом Західного Нілу", - повідомили в центрі з контролю і профілактики захворювань.

Також зазначено, що був зареєстрований один випадок після поїздки в іншу європейську країну.

"Зареєстровано 27 випадків смерті пацієнтів, інфікованих вірусом", - повідомили у грецькому відомстві.

За даними ВООЗ, у 2018 році, проти попередніх чотирьох років, спостерігається різке зростання кількості випадків інфекції, спричиненої вірусом Західного Нілу. Це головним чином пов'язано з раннім початком сезону передачі інфекції в Європі в нинішньому році, що зазвичай триває з липня по жовтень. Нинішній сезон характеризується високими температурами і тривалими дощовими періодами, на зміну яким приходить посушлива погода. Такі погодні умови сприяли розмноженню і поширенню комарів.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), станом на середину серпня у європейських країнах був зареєстрований в цілому 401 автохтонний випадок інфікування людей вірусом Західного Нілу, 22 з яких мали летальний результат. Найсильніше постраждали такі країни, як Сербія, Італія, Греція, Угорщина і Румунія.

Українські Національні Новини

Здоров'я