rnbo-doruchila-kabminu-vzhiti-zakhodiv-schodo-neytralizatsiyi-zagroz-energetichniy-bezpetsi-ukrayini-dopovneno

РНБО доручила Кабміну вжити заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України (доповнено)

 • 11362 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів України невідкладно нейтралізувати загрози енергетичній безпеці України. Відповідне рішення опубліковано на сайті РНБО, передає УНН.

"Службі безпеки України невідкладно подати Кабінету Міністрів України уточнені пропозиції щодо переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях", - йдеться у рішенні РНБО.

Крім того КМУ повинен невідкладно "вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України".

Також, відповідно до рішення, уряд має затвердити порядок переміщення товарів в районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях та перелік товарів, заборонених для переміщення, а також посилити боротьбу з контрабандою.

"Забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит", - йдеться у тексті рішення РНБО щодо завдань для КМУ.

Крім того, відповідно до рішення Ради нацбезпеки і оборони, повинен бути організований ремонт пошкодженої інфраструктури, зокрема й залізниці в районі проведення АТО.

Відзначимо, що Президент України Петро Порошенко увів в дію відповідне рішення, підписавши указ № 37/2017 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 лютого 2017 року “Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України та посилення захисту критичної інфраструктури”.

Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв УНН, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявили, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем’єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика