robocha-grupa-napratsyuvala-propozitsiyi-schodo-osoblivogo-statusu-krimskoyi-avtonomiyi-v-skladi-ukrayini

Робоча група напрацювала пропозиції щодо особливого статусу кримської автономії в складі України

 • 9122 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Робоча група напрацювала проект змін до Конституції України стосовно статусу кримських татар. Про це під час урочистих подій до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу заявив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

"За рік робоча група, створена конституційною комісією, напрацювала важливі пропозиції щодо змін до розділу 10 Конституції України. Вони, ці зміни, можуть закріпити невід’ємне право кримськотатарського народу, як корінного народу України, на самовизначення в складі незалежної української держави. Саме таке право група пропонує визнати джерелом особливого статуту кримської автономії як неподільної складової частини єдиної України", - заявив Порошенко.

Порошенко зазначив, що ці пропозиції будуть спрямовані на забезпечення однакових прав всіх громадян України, які проживають в Криму, незалежно від їхнього етнічного походження.

Серед змін, які пропонує робоча група, є створення представницького органу кримської автономії під назвою Кримська рада. Особливості обрання депутатів, представників кримськотатарського роду, пропонується визначити окремими законами України.

Нагадаємо, у Львові вшановують 74-ту річницю депортації кримськотатарського народу з Криму. На проспекті Свободи (майдан біля пам’ятника Тарасові Шевченку) відбулась акція “Запали вогник у своєму серці”, під час якої з вогників зобразили Кримський півострів з числом 74, контури національних українських та кримськотатарських гербів “Тамга” і “Тризуб”.

Як повідомляв УНН, щорічно 18 травня відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Українські Національні Новини

Політика