robotodavtsi-u-2017-rotsi-proponuvali-na-45-vischu-zarplatu-derzhsluzhba-zaynyatosti

Роботодавці у 2017 році пропонували на 45% вищу зарплату - Держслужба зайнятості

 • 12179 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Рівень заробітної плати у вакансіях у 2017 році збільшився на 45%. Про це повідомив під час прес-конференції в.о. голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко, передаэ кореспондент УНН.

"Роботодавці минулого року на 45% збільшили рівень заробітної плати у вакансіях", - зауважив він.

Як додав В.Ярошенко, на сьогодні вища освіта не дає гарантії працевлаштування. В Україні 80% випускників шкіл ідуть у вищі навчальні заклади, і лише 20% ідуть здобувати професійно-технічну освіту. В інших країнах ситуація протилежна - 70% випускників шкіл здобувають кваліфікацію так званих працівників з інструментом, а 30% ідуть у ВНЗ.

"У Держслужбі зайнятості України 45% із тих, хто стоїть на обліку, мають вищу освіту, в регіональних відділах ще більше: у Харкові та Дніпрі - понад 83%, у Запоріжжі – 70%, в Сумах - 72%. Але в Держслужбі зайнятості більше всього вакансій саме для людей з професійно-технічною освітою", - зауважив в.о. голови Держслужби зайнятості.

В.Ярошенко уточнив, що на кінець 2017 року Держслужба зайнятості нараховувала більше 1 млн вакансій та 183 тисячі роботодавців.

Нагадаємо, безробітних за рік поменшало на 9%.

Українські Національні Новини

Економіка