roby-svoie-pereselenka-z-enerhodara-vidkryla-laboratoriiu-z-vyrobnytstva-naturalnoi-kosmetyky-u-kanevi

"Роби своє": переселенка з Енергодара відкрила лабораторію з виробництва натуральної косметики у Каневі

 • 26865 переглядiв

Переселенка з Енергодару Олена Собко відкрила лабораторію в Каневі, щоб масштабувати свій бізнес з виробництва натуральної косметики після перемоги в конкурсі "Зроби своє".

Переможниця конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" Олена Собко масштабувала бізнес з виробництва натуральної косметики. Про це повідомляє МХП-Миронівська птахофабрика, передає УНН.

Деталі

Олена - переселенка з Енергодара. Через війну вона разом із родиною виїхала з рідного міста та вже понад рік мешкає у Каневі.

У Енергодарі Олена мала стабільну роботу – працювала хіміком на Запорізькій АЕС, однак змушена була полишити її задля власної безпеки. На Канівщину потрапила завдяки подрузі зі студентських років. Спочатку жили з сім’єю у Ліплявому, а нині – у Каневі.

Влітку жінка дізналася про старт конкурсу бізнес-ідей "Роби своє", що його проводить благодійний фонд "МХП-Громаді", та вирішила використати цей шанс для втілення в життя давньої мрії. І не даремно – Олена стала одним із переможців конкурсу на Канівщині, а нещодавно вона презентувала своє невелике виробництво.

 Займаюсь виготовленням натуральної косметики під замовлення вже понад 6 років. Але якщо раніше я робила це вдома, то тепер маю власну лабораторію! Це дозволяє розвивати улюблену справу, збільшувати масштаби виробництва та відповідно клієнтську базу

– розповідає Собко.

Завдяки грантовим коштам у розмірі 100 тис. грн підприємиця придбала необхідне обладнання: водяну баню для плавлення воску та емульгаторів, стерилізатор для тари, змішувач, що дозволяє значно збільшити обсяги одночасного виготовлення продукції, гомогенізатор, який робить консистенцію сумішей однорідною, та дозатор. Крім того, власним коштом жінка придбала лабораторний PH-метр, лабораторні ваги та необхідні розхідні матеріали.

В асортименті косметики, яку виготовляє Собко, є лінійки для догляду за волоссям, обличчям та тілом.

"Моя косметика повністю натуральна та не містить шкідливих компонентів. У її складі натуральні олійки, екстракти трав тощо. Також вона має приємний несинтетичний запах, адже для цього використовую лише гідролати – ароматні рідини, виготовлені методом парової дистиляції з квітів та трав", - уточнила Собко.

  Конкурс "Роби своє" покликаний підтримати мікробізнес, наголошує менеджер "МХП-Громаді" Олександр Шпиль.

"У цей непростий час ми продовжуємо інвестувати в локальні бізнес-ідеї й тим самим розвивати місцеві громади. У випадку Олени Собко це ще більш цінно, адже завдяки грантовій підтримці, підприємиця започаткувала власну справу у новому для себе місті", - зазначив він.

Переможець конкурсу "Роби своє" масштабував ягідний бізнес13.12.23, 11:15 • [views_0]

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах "Роби своє" оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд "МХП-Громаді", який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн. Усього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях.

Основними критеріями для відбору переможців стали інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальна значущість та залучення до бізнесу чи роботи переселенців. Грантову підтримку отримали як чинні бізнеси, що розширюються або релокуються, так і підприємці, які мають бізнес-ідею і тільки шукають фінансування для її реалізації.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.  Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.