rol-kozhnogo-zi-100-vstanovlenikh-osib-u-spravi-zbittya-mh17-vstanovlyuyetsya-gpu

Роль кожного зі 100 встановлених осіб у справі збиття MH17 встановлюється - ГПУ

 • 7734 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. На сьогодні роль кожного зі 100 встановлених осіб у справі про збиття малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17 в небі над Донбасом у в 2014 році встановлюється. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, передає кореспондент УНН.

"Звітом було встановлено, що збиття було здійснено з ПЗРК "Бук", який привезли з РФ, а потім відвезли назад на територію РФ. В рамках слідства було встановлено 100 людей. Мова йде про тих, хто брав участь у транспортуванні, супроводженні, екіпажі, про тих хто давав накази щодо транспортування і виконання. На сьогодні ми не оголошуємо питання, хто є підозрюваним або свідком, тому що роль кожної людини встановлюється", - сказав він.

За його словами, одна з версій слідства, що люди виконували доручення, не знаючи, що вони роблять.

"Учасники цих подій мають відповісти на питання: хто давав наказ транспортувати та збити літак, чи це рішення було самостійним. Ті свідчення, які нам нададуть свідки, впливатимуть на прийняття кінцевого рішення. Важливо відповісти на питання, хто з 100 цих людей яку роль відігравав: хто транспортував, хто приймав рішення про дислокацію", - сказав він.

Нагадаємо, літак компанії Malaysia Airlines рейсу MH17 було збито на сході України 17 липня 2014 року. В авіакатастрофі загинули усі 298 людей, які перебували на борту.

У Нідерландах 28 вересня були оприлюднені результати розслідування катастрофи малайзійського Boeing 777 на сході України. Міжнародна слідча комісія прийшла до висновку, що літак був збитий з території, підконтрольній проросійським сепаратистам, ракетою земля-повітря з комплексу "Бук", доставленого на Донбас з Росії і згодом поверненого до РФ.

Як повідомляв УНН, 19 жовтня Верховна Рада продовжила строк дії угоди між Королівством Нідерланди та Україною про міжнародну місію захисту розслідування катастрофи літака MH17 від 28 липня 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП