rosiiany-promatsuiut-oboronu-zsu-u-kupianskomu-raioni-holova-rva

росіяни "промацують" оборону ЗСУ у Куп'янському районі - голова РВА

 • 17458 переглядiв

рсійські війська активно використовують керовані авіаційні бомби для перевірки української оборони у Куп'янському районі Харківської області.

Російські окупанти "промацують" оборону українських військових в Куп‘янському районі на Харківщині, тому активно застосовують керовані авіабомби в напрямку населеного пункту Берестове. Про це повідомив очільник Куп‘янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич в ефірі телемарафону у п'ятницю, передає кореспондент УНН.

Ворог, вочевидь, "мацає" оборону Збройних сил, тому активно застосовує керовані авіабомби в напрямку населеного пункту Берестове – це майже на прикордонні між Куп’янським та Ізюмським районами та Луганською областю. Тобто ми бачимо, що є такі певні наміри "промацати" оборону, подивиться, де є слабкі місця і, можливо, там завдати удару

- розповів Канашевич.

Він зазначив, що всі населені пункти, які наразі майже на лінії фронту, перебувають під постійним тиском та ударами рф.

"Ми спостерігаємо від Синьківки до Кислівки, до Берестового, тобто всі населені пункти, які наразі перебувають майже на лінії фронту, знаходяться під постійним тиском, під ударами. Хоча, з іншого боку, слід зазначити, що у порівнянні з тим, що було два місяці тому, коли велися активні бойові штурми наших позицій, коли ворог проводив таких штурмів до 10-15 на добу, то нараз такого немає", - зазначив Канашевич.

Проте він зауважив, що, можливо, росіяни проводять ротаційні дії.

"Ми розуміємо, що, можливо, якісь ротаційні дії проводяться, можливо, іде якась підготовка, і розуміємо, що в будь-який момент це, так-би мовити, відносне затишшя може закінчитися, і далі ворог продовжить свої штурмові дії. Наскільки ми володіємо інформацією від ЗСУ, що всі підготовлені, на місцях, ситуація контрольована", - сказав Канашевич.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що ворог узяв оперативну паузу на Лиманському і на Куп’янському напрямках.