rosiiany-vykorystovuiut-kinburnsku-kosu-dlia-artyleriiskykh-obstriliv-ukrainy-i-zapusku-droniv-kamikadze-humeniuk

росіяни використовують Кінбурнську косу для артилерійських обстрілів України і запуску дронів-камікадзе - Гуменюк

 • 20829 переглядiв

Російські війська використовують Кінбурнську косу для нанесення артилерійських ударів по українській території, контролюють води Дніпро-Бузького лиману та перешкоджають судноплавству в портах Миколаєва, тероризуючи цей район.

Війська рф використовують Кінбурнську косу для завдання артилерійських ударів по території України і контролю над акваторією Дніпро-Бузького лиману. Про це в ефірі телемарафону заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк, передає УНН.

Деталі

На запитання, що зараз відбувається на Кінбурнській косі, Гуменюк заявила, що росіяни продовжують завдавати удари по протилежному берегу Дніпро-Бузького лиману. 

Там (на Кінбурнській косі - ред) росіяни продовжують завдавати удари по протилежному берегу Дніпро-Бузького лиману. Хоча в більшості випадків ворог зосереджений саме на акваторії Дніпро-Бузького лиману, щоб не допустити долучення Миколаївських портів до навігаційного коридору. Це їхня надзадача, вони намагаються тероризувати цей напрямок, щоб не давати можливість розвитку цієї галузі України

- розповіла Гуменюк

Доповнення

За її словами, росіяни також  використовують Кінбурнську косу, як майданчик для запуску дронів різних модифікацій. 

Крім того, вони час від часу запускають звідти безпілотники типу FPV або "ланцети", якими уражають населені пункти. Тобто терор мирного населення продовжується і засоби у ворога незмінні 

- підсумувала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Гуменюк про "Онікси" на мисі Тарханкут: "Офіційно не підтверджуємо таку інформацію"04.04.24, 10:03 • [views_0]