rosiiska-propahanda-poshyriuie-feikovi-novyny-pro-likvidatsiiu-ukrainskykh-viiskovykh-lideriv

російська пропаганда поширює фейкові новини про "ліквідацію" українських військових лідерів

 • 124705 переглядiв

російський пропагандистський канал поширює неправдиву інформацію про "ліквідацію" вищого військового керівництва України, включаючи Головнокомандувача Збройних Сил та керівника Головного управління розвідки, під час ракетного удару в Харківській області.

рф тиражує брехню щодо "ліквідації" вищого керівництва ЗСУ і керівника ГУР під час ракетного удару по Харківщині. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI, передає УНН.

Деталі

За інформацією, росіяни знову поширюють фейкові інформації щодо України. Цього разу пропагандистський телеграм-канал тиражує "новину" про результати ракетного удару на Харківщині, під час якого було "ліквідовано" Головнокомандувача ЗСУ Сирського та очільника Головного управління розвідки Буданова.

Однак, згідно з розслідуванням, це не перший раз, коли подібні фейки пишуть росЗМІ. Зокрема, з 2022 року регулярно з'являються повідомлення про "ліквідацію" вищих українських командирів. Цього разу таке неправдиве повідомлення також вписується в кампанію з нагнітання істерії щодо ситуації в Харкові.

Варто зазначити, що частина російських медіа навіть встигла визнати цю інформацію як "помилку".

Проте цей випадок ще раз підтверджує, що такі дії - це не помилки, а цілеспрямована кампанія, спрямована на деморалізацію українських військових та цивільного населення.

росіяни знову поширюють фейки щодо "евакуації" з Харкова17.04.24, 18:22 • [views_0]