rosiiski-npz-zakupovuiut-systemy-radioelektronnoi-borotby-proty-ukrainskykh-bezpilotnykiv-dalnoi-dii-atesh

російські НПЗ закуповують системи радіоелектронної боротьби проти українських безпілотників дальньої дії – "АТЕШ"

 • 22405 переглядiв

російські нафтопереробні заводи отримали вказівку закупити системи радіоелектронної боротьби типу "Шпак" для протидії українським безпілотникам дальнього радіусу дії після нещодавніх успішних атак.

кремль продовжує намагатися посилити захист своїх НПЗ, підприємствам дали вказівки закупити системи РЕБ для протидії українським безпілотникам дальньої дії. Про це повідомляє підпільний партизанський рух "АТЕШ", пише УНН.

Влада росії продовжує намагатися посилити захист НПЗ від атак українських дронів. Наше джерело на одному із НПЗ повідомляє, що підприємствам дали вказівки закупити системи РЕБ для протидії українським безпілотникам дальньої дії. Основний вибір припав на мобільні комплекси типу "Шпак". Ці системи РЕБ активно застосовуються вс росії у війні з Україною,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Учасники руху зазначають, що системи РЕБ неспроможні перехоплювати всі типи безпілотників. Є інформація, що деякі заводи вже мали такі системи на момент атак, але вони їм не допомогли. Передбачається, що українські дрони використовують передові технології, що робить їх складнішими для виявлення та перехоплення.

Окрім придбання нових систем РЕБ на підприємствах зміцнюються резервуари мішками з піском. Також застосовуються маскувальні мережі, а в нічний час доби відключається освітлення.

Нагадаємо

росія проводить внутрішні перевірки підрозділів росгвардії, відповідальних за охорону нафтопереробних заводів, після нещодавніх успішних атак українських безпілотників на стратегічні об'єкти, коли близько 80% безпілотників вразили свої цілі й завдали серйозної шкоди.

Ольга Розгон

Війна