rosiya-maye-viznati-golodomor-i-vibachitisya-za-nogo-poroshenko

Росія має визнати Голодомор і вибачитися за нього - Порошенко

 • 14194 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Президент України Петро Порошенко сподівається, що колись нова російська політична еліта визнає Голодомор геноцидом українського народу і вибачиться за нього. Про це він сказав сьогодні під час вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду українського народу в Києві, передає кореспондент УНН.

"Хотілося б, щоб краще, щоб – ми, а не наші діти, побачили, що в Російській Федерації сталися такі зміни: її – російська нова еліта також визнала б Голодомор геноцидом. Або хоча б покаялася за нього. Бо Російська Федерація сама себе записала в правонаступники Радянського Союзу, а відтак – хоче того чи ні, взяла чомусь на себе не лише активи Радянського Союзу, а й відповідальність за злочини радянського режиму", - сказав П.Порошенко.

За його словами, наразі в Росії відбувається зворотне – влада намагається виправдати радянський режим.

"Нині в Росії відновлюють культ Сталіна. Там вперше після 20-го з їзду КПРС відкривають пам'ятники одному із найкривавіших диктаторів ХХ-го століття. У відомій книжковій серії "Жизнь замечательных людей" випустили його біографію. Таке враження, що Сталіна от-от викопають з-під кремлівської стіни і знову покладуть в мавзолей поруч з Леніним: два нелюди – пара", - зазначив П.Порошенко.

Нагадаємо, Президент П.Порошенко сподівається, що конгрес США визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Українські Національні Новини

Політика