rosiya-mozhe-vvazhati-ataki-na-svoyi-aviabazi-naybilshim-provalom-sil-zakhistu-britanska-rozvidka

росія може вважати атаки на свої авіабази найбільшим провалом сил оборони – британська розвідка

 • 602962 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Якщо вибухи на російських авіабазах дягілєво та енгельс визнають навмисними атаками, для росії це може стати одним із найбільших стратегічних провалів сил оборони з моменту вторгнення в Україну. Про це у Twitter повідомила розвідка міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

"5 грудня 2022 року численні відкриті джерела повідомили про вибухи на авіабазі енгельс у саратовській області росії та на аеродромі дягілєво поблизу рязані, на південний схід від москви. Зазначили, що два важкі бомбардувальники Ту-95 були пошкоджені в енгельсі, і три людини загинули внаслідок вибуху паливного бака в дягілєво. Причини вибухів не підтверджені. Однак, якщо росія оцінить інциденти як навмисні атаки, вона, ймовірно, вважатиме їх одними з найбільш стратегічно значущих провалів сил захисту з моменту її вторгнення в Україну", – ідеться у звіті.

Як зазначили, авіабаза енгельс розташована на відстані понад 600 км від кордону з Україною і є основною оперативною базою російської авіації дальньої дії на заході росії. Там базується понад 30 важких бомбардувальників. Ці літаки сприяють ядерному стримуванню, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет по Україні.

"Російське командування, ймовірно, намагатиметься виявити та накласти суворі санкції на російських офіцерів, яких вважатимуть відповідальними за допущення інциденту", – повідомили розвідники.

Нагадаємо

Американське видання The New York Times із посиланням на анонімні джерела повідомило, що безпілотники на російські аеродроми 5 грудня запустили з України, і щонайменше один із ударів було завдано за допомогою спецпідрозділу.

Українські Національні Новини

Війна