rosiya-povidomila-pro-rishennya-ne-platiti-vneski-v-byudzhet-rye-za-tsey-rik

Росія повідомила про рішення не платити внески в бюджет РЄ за цей рік

 • 24308 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Глава МЗС РФ Сергій Лавров в телефонній розмові поінформував генерального секретаря Ради Європи (РЄ) Турбйорна Ягланда про рішення Росії призупинити сплату внеску в бюджет РЄ за 2017 рік. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії, передає УНН.

"Міністр інформував генсекретаря Ради Європи про рішення призупинити сплату внеску Російської Федерації в бюджет Ради Європи за 2017 рік до безумовного відновлення в повному обсязі повноважень делегації Федеральних зборів Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи і привернув увагу Ягланда до заяви МЗС Росії на цю тему від 30 червня", - повідомили в МЗС.

При цьому в російському дипвідомстві відзначили, що під час телефонної розмови С.Лавров і Т.Ягланд обговорили також питання участі Росії в діяльності РЄ, зокрема хід ратифікації Конвенції РЄ про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом та про фінансування тероризму, а також Конвенції РЄ про єдиний підхід до безпеки, захисту та обслуговування під час спортивних заходів.

Як повідомляв УНН, 6 червня спікер російської Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що Росія не перерахує третину щорічного внеску за 2018 рік до бюджету Ради Європи.

Українські Національні Новини

Політика