rosiya-zayavila-pro-gotovnist-pratsyuvati-nad-zaporizkoyu-yadernoyu-zonoyu-bezpeki

росія заявила про готовність працювати над Запорізькою ядерною зоною безпеки

 • 880304 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. росія заявила в четвер, що готова продовжити роботу зі створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції в Україні після того, як голова державної ядерної компанії "Росатом" зустрівся в Москві з головою ООН з ядерного нагляду Рафаелем Гроссі, інформує УНН.

Цитата

"Рафаель Гроссі розповів про просування своєї ініціативи щодо створення захисної зони ядерної та фізичної ядерної безпеки на Запорізькій АЕС", - повідомили в Росатомі.

"У зв'язку з цим (генеральний директор Росатому) олексій ліхачов висловив готовність російської сторони продовжити роботу з реалізації ініціативи генерального директора МАГАТЕ", - йдеться у повідомленні.

Голова Росатому "поінформував генерального директора МАГАТЕ про кроки, які робить російська сторона в цій сфері, а також заходи, спрямовані на забезпечення комфортних соціально-побутових умов для працівників станції та членів їхніх сімей".

"Крім того, було порушено питання поточної та перспективної співпраці Росії та МАГАТЕ в інших галузях. Сторони підтвердили домовленість щодо продовження контактів", - додали там.

Доповнення

МАГАТЕ неодноразово висловлювало стурбованість щодо загрози ядерної аварії на Запорізькій АЕС з того часу, як минулого року росія вторглася в Україну і захопила контроль над об'єктом.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, Гроссі запевнив Україну, що МАГАТЕ ніколи не визнає росію власником ЗАЕС. Гроссі також пообіцяв постійну присутність МАГАТЕ на всіх атомних станціях України.

На електростанцію, яка є найбільшою в Європі, до вторгнення припадало близько 20% національного вироблення електроенергії в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу