rosiya-zayavila-pro-vivedennya-z-aleppo-bilshe-6-tis-osib

Росія заявила про виведення з Алеппо більше 6 тис. осіб

 • 7222 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Протягом першої доби з сирійського міста Алеппо виведено більше 6,4 тисячі осіб, серед яких понад три тисячі повстанців. Про це зранку у п'ятницю заявили у російському Центрі примирення ворогуючих сторін у Сирії, представники якого безпосереднього залучені до проведення операції, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Як повідомляється, за доби з міста виведено дев'ять автоколон. Серед евакуйованих - понад 300 поранених осіб. Автоколони рухаються спеціальним коридором з кварталу Салах-ед-Дін в східному Алеппо в район Ер-Рашідін-4 на західній околиці міста, де повстанці і члени їхніх сімей пересідають на інший транспорт для переміщення в Ідліб, повідомили в російському Центрі примирення. Евакуація наразі триває.

За оцінками Міжнародного комітету Червоного Хреста, евакуація триватиме ще кілька днів. У організації повідомляють про виведення з Алеппо її силами понад трьох тисяч цивільних.

Нагадаємо, 15 грудня розпочалась евакуація цивільних осіб та повстанців з Алеппо після встановлення практично повного контролю над містом силами, підконтрольним сирійському президенту Башару Асаду.

Українські Національні Новини

Новини Світу