rosiya-zayavlyaye-pro-naroschuvannya-virobnitstva-raket-na-tli-maybutnogo-ukrayinskogo-kontrnastupu-isw

росія заявляє про нарощування виробництва ракет на тлі майбутнього українського контрнаступу - ISW

 • 269005 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. росія заявляє про нарощування виробництва високоточних ракет на тлі майбутнього українського контрнаступу. Про це пише УНН з посиланням на щоденний аналіз Інституту вивчення війни.

Деталі

Як, повідомляється, міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що російська оборонно-промислова база нарощує виробництво високоточних ракет для їх використання проти України. шойгу відзначив державну корпорацію "тактичні ракети" як зразкове оборонне підприємство, заявивши, що воно успішно починає серійне виробництво ракет і розробить плани подвоїти поточний обсяг виробництва в найближчій перспективі.

"Зосередженість шойгу на виробництві високоточних ракет узгоджується зі зміною риторики міністерства оборони рф, щодо використання росією ракет для ударів по об’єктах військової інфраструктури в українських тилах, що, ймовірно, спрямоване на те, щоб виглядати випереджальними на тлі зростання побоювання в російському інформаційному просторі з приводу можливого українського контрнаступу", - підкреслюють в Інституті вивчення війни.

Також, в аналізі йдеться про те, що, ймовірно, шойгу таким чином намагається спростувати звинувачення в тому, що міністерство оборони рф не може забезпечити достатню кількість боєприпасів для російських військ.

Так, шойгу заявляв, що російська оборонно-промислова база збільшила темпи та обсяги виробництва, і стверджував, що російські сили отримали достатньо боєприпасів, щоб завдати значної шкоди українським силам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: критика окремих командирів рф є спробою усунути їх всередині країни

Українські Національні Новини

Війна