rosiya-zvernulas-do-rye-cherez-spravu-kerivnika-ria-novosti-ukraina

Росія звернулась до комісара РЄ через справу керівника "РИА Новости Украина"

 • 10320 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Рада при президенті Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) в зв'язку із затриманням в Україні головного редактора агентства "РИА Новости - Украина" Кирила Вишинського звернулась до комісара Ради Європи з прав людини Дуньї Міятович, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Рада висловлює крайню стурбованість ситуацією, пов'язаною з арештом К. Вишинського, тиском на його колег. Просимо вас, шановна пані Міятович, взяти ситуацію під особистий контроль. Необхідно, на наш погляд, поставити перед владою України питання про негайне звільнення К. Вишинського, об'єктивне розслідування обставин того, що сталося і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення прав журналіста і його колег ", - йдеться у зверненні РПЛ.

Також Рада попросила уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмилу Денисову взяти ситуацію під особистий контроль і вжити заходів для негайного звільнення Вишинського.

Як повідомляв УНН, 15 травня Служба безпеки України провела обшуки в офісі "РИА Новости-Украина".

Пізніше стало відомо, що керівнику "РИА Новости-Украина" було оголошено про підозру у вчиненні злочину. Він був затриманий згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

17 травня Херсонський міський суд обрав для Вишинського, підозрюваного у державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

Українські Національні Новини

Політика