rosiyski-khakeri-vid-imeni-id-pogrozhuvali-druzhinam-amerikanskikh-viyskovikh

Російські хакери від імені "ІД" погрожували дружинам американських військових

 • 10608 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Російські хакери від імені членів підрозділу терористичної організації "Ісламська держава", погрожували дружинам американських військових, передає УНН з посиланням на AP.

"Шановна Анжела! З Кривавим днем Валентина! Ми знаємо про вас, вашого чоловіка та ваших дітей . Ми набагато ближче, ніж ви можете собі уявити ", - таке повідомлення у соцмережі Facebook отримала дружина американського військового Анжела Рікеттс від хакерів, які, представляючись членами хакерського угруповання CyberCaliphate - підрозділів терористичної організації "ІД", погрожували вбити її сім'ю.

Ріккетс була однією з п'яти дружин військових, які вранці 10 лютого 2015 року отримали повідомлення із загрозами "самозваного кібер-халіфату".

Видання стверджує, що має докази того, що жінок залякували не джихадисти, а ті ж самі російські хакери з Fancy Bear, які втручались у американські вибори і оприлюднили приватне листування голови президентської кампанії Хілларі Клінтон Джона Подести.

Зв'язки між "Кібер-халіфатом" та російськими хакерами , відомими як Fancy Bear або APT28, була задокументована і раніше. З обох боків Атлантики існує консенсус у тому, що ці дві групи тісно пов'язані між собою, зазначає видання.

Підтвердження того, що дружинам військових погрожували російські хакери, викладено в електронному "списку жертв", наданих виданню компанією з кібербезпеки Secureworks минулого року.

Як повідомляв УНН, що Fancy Bear, серед інших, атакували близько 200 журналістів, в тому числі й з України.

Українські Національні Новини

Новини Світу