rozkradannya-milyonu-byudzhetnikh-koshtiv-vikrito-na-dnipropetrovschini

Розкрадання мільйону бюджетних коштів викрито на Дніпропетровщині

 • 6786 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Поліція виявила розкрадання мільйону бюджетних коштів при будівництві трубопроводу водопостачання на Дніпропетровщині. Про це УНН повідомили у прес-службі поліції Дніпропетровської області.

Об’єктом бюджетного фінансування - майже 6 мільйонів гривень - стало будівництво трубопроводу водопостачання двох сіл м. Павлограду. Будівельно-монтажні роботи здійснювало дніпровське підприємство, з яким було підписано відповідний договір.

У грудні 2013 року посадовими особами підприємства-виконавця робіт та відповідальними за технічний нагляд особами, було підписано акти виконаних робіт, до яких внесено неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт, які фактично дороблені не були.

Таким чином, через завищення обсягів фактично проведених робіт, було здійснено розкрадання бюджетних коштів на суму понад мільйон гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Наразі встановлюються особи, які можуть бути причетними до вчинення даного кримінального правопорушення, якість та обсяг виконаних робіт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчі дії тривають.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП