rozmir-ne-maye-znachennya-chornogoriya-vidpovila-trampu-na-zayavu-pro-tretyu-svitovu

Розмір не має значення: Чорногорія відповіла Трампу на заяву про Третю світову

 • 8558 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Чорногорія "сприяє миру і стабільності не тільки на європейському континенті, а й усьому світі, поряд з американськими військовослужбовцями борючись в Афганістані". Про це йдеться в заяві уряду Чорногорії, оприлюдненій у четвер, передає УНН з посиланням на "Голос Америки".

Раніше в інтерв'ю Fox News американський президент Дональд Трамп змалював гіпотетичний початок глобального конфлікту через Чорногорію. Заява була зроблена в контексті критики Трампа на адресу НАТО.

Прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович сказав, що коментарі президента США стосувались не "виправдання існування НАТО, а фінансування НАТО".

Попри заяви Трампа, уряд Чорногорії заявляє, що зберігає прихильність демократії і "постійним" відносинам із США.

"У сьогоднішньому світі значення має не розмір країни, а ступінь прихильності цінностям свободи, солідарності та демократії. Отже, дружба і альянс Чорногорії та Сполучених Штатів Америки міцний і постійний", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНН, американський президент підтвердив, що не має нічого проти Північноатлантичного альянсу, проте впевнений, що інші члени НАТО повинні “платити за нього”, збільшуючи частку оборонних видатків слідом за США.

Українські Національні Новини

Новини Світу