rozpochato-spravu-za-faktom-pripinennya-boyovikami-vidkachki-vodi-iz-radiatsiyno-zabrudnenoyi-shakhti

Розпочато справу за фактом припинення бойовиками відкачки води із радіаційно забрудненої шахти

 • 13675 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за статтею "екоцид" через припинення бойовиками ДНР відкачки води із шахти "Юнком", в якій у минулому столітті було здійснено підземний ядерний вибух. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, передає УНН.

"Прокуратура Донецької області внесла відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 441 (екоцид) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування по вказаному кримінальному провадженню здійснюватиметься ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури", - написала Сарган.

Встановлено, що в квітні поточного року представники псевдореспубліки "ДНР" прийняли рішення та анонсували припинення відкачки води з єнакіївської шахти "Юнком", яка розташована на тимчасово окупованій території в селищі Бунге.

Окупаційна адміністрація Російської Федерації розуміє, що такі дії можуть спричинити екологічну катастрофу, яка полягатиме у радіоактивному, хімічному забрудненні ґрунтових та поверхневих вод місцевості і, як наслідок, забрудненні екосистеми Азовського моря.

Як повідомляв УНН, у місті Мирноград (Донецька область)і, на території шахти “Капітальна” ДП “Мирноградвугілля” сталася пожежа.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП