rozsliduvannya-rosiyskogo-slidu-u-spravi-voronenkova-trivaye-prokuror

Розслідування "російського сліду" у справі Вороненкова триває - прокурор

 • 7862 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Сьогодні у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Шевченківському райсуді Києва проходить попереднє засідання. На лаві обвинувачених - Олександр Лось та Ярослав Тарасенко. Епізод щодо ймовірних замовників вбивства - виведений в окреме провадження, і слідство у ньому триває. Про це в коментарі УНН заявив обвинувач у справі, прокурор столичної прокуратури Анатолій Вельков.

За його словами, співучасниками вбивства Вороненкова рухали корисливі мотиви.

При цьому Вельков зазначив, що підозрювані в замовленні вбивства сьогодні оголошені в розшук і слідство стосовно цих осіб триває.

Серед ймовірних замовників вбивства у ГПУ раніше назвали російського бізнесмена Володимира Тюріна.

"Що б уникнути пересудів, які вже з'явилися в окремих російських ЗМІ, про начебто відсутність "російського сліду" у справі Вороненкова, я хочу наголосити, що кримінальне провадження за підозрою Тюріна виведено в окреме провадження. Слідство також ще продовжує роботу щодо таких підозрюваних, як Паршов (кілер, який стріляв - ред.), Василенко і Левінець", - уточнив він.

Вельков зазначив, що твердження окремих ЗМІ про те, що звинувачення нібито не бачить "російського сліду" у вбивстві Вороненкова, мабуть, спеціально згенеровані зацікавленими особами.

"З правової точки зору, потрібно чітко розуміти, що епізод, за яким завершено слідство та який сьогодні передано в суд, це всього лише один епізод з багатьох. У плануванні, підготовці та скоєнні вбивства були задіяні не тільки Лось і Тарасенко, які сьогодні знаходяться в залі суду", - додав він.

Як повідомляв УНН, Тарасенко Ярослав Миколайович - обвинувачений у ч.5 ст.27, п.6, 11, 12 ч.2 ст.115, ч.1 ст.263 КК України у справі про вбивство Дениса Вороненкова.

У січні 2017 року колишній депутат державної думи Російської Федерації Денис Вороненков дав свідчення Генеральній прокуратурі України в кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП