rozsliduvannya-schodo-brudnikh-groshey-vivelo-britanski-spetssluzhbi-na-rosiyskikh-oligarkhiv

Розслідування щодо "брудних грошей" вивело британські спецслужби на російських олігархів

 • 15573 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Російські олігархи та мультимільйонери входять до числа 130 осіб, чиї активи у Великій Британії були заморожені в результаті перевірки Національним кримінальним агентством Великої британії (NCA) “брудних грошей”, передає УНН з посиланням на The Times.

NCA розпочало розслідування щодо "корумпованої еліти та їх незаконних багатств" за новими повноваженнями, відомими як накази, що стосуються непояснених матеріальних цінностей.

Введені в січні цього року нові порядки змушують людей, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів, пояснити походження їх активів, у тому числі вартістю понад 50 000 фунтів стерлінгів (66 620 доларів США).

Повідомляється, що представники агентства розширили масштаби розслідування щодо бізнесменів, пов'язаних з режимом президента РФ Володимира Путіна, після спроби вбивства російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.

Директор з питань економічної та кібер-злочинності NCA Дональд Тун заявив, що його команда розглядає "від 120 до 140" осіб, розглядаються за заявками щодо непояснених матеріальних цінностей.

"Наша мета полягає в боротьбі з корумпованою елітою та їх незаконним багатством. Ми не обираємо ціль на підставі громадянства", - сказав він.

Проте джерело у британському уряді стверджує, що "дуже значна частина з них пов'язана з Росією або є росіянами".

"Напад у Солсбері прискорив нашу роботу проти корумпованих еліт щодо незаконного фінансування... так що за визначенням воно збільшило обсяг роботи, яку ми робили проти корумпованих росіян або політично викритих росіян".

Крім того, повідомляється що британські спецслужби переглядають інвесторські візи 1-го рівня багатих росіян у Великій Британії, щоб визначити, чи були вони отримані "правдиво". Цей крок спричинив затримку відновлення візи російського олігарха Романа Абрамовича.

Як повідомляв УНН, Лондон зобов'язав Абрамовича пояснити походження статків.

Українські Національні Новини

Новини Світу