rpts-vistupili-za-vivchennya-tserkovnoslovyanskoyi-movi-v-shkolakh

РПЦ виступили за вивчення церковнослов'янської мови в школах

 • 13445 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Вивчення основ церковнослов'янської мови було б доцільно включити до шкільної програми в Росії, про це в ефірі "Вести FM" повідомив прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі Кирила, священик Олександр Волков, передає УНН.

"Непогано було б в школі вивчати, по крайней мере, основи церковнослов'янської (мови - ред.) - просто для загального культурного рівня. Навіть якщо людина ніколи в житті не переступить поріг храму, то все одно це важлива складова ", - зазначив він.

За словами О.Волкова, це важливо навіть з точки зору загального культурного, інтелектуального розвитку молоді.

При цьому прес-секретар підкреслив, що церковнослов'янська мова має "прекрасну поетику", яка "дуже чудова, глибока і заслуговує того, щоб її вивчати".

Священик також з жалем визнав, що в Росії є люди, які "протягом багатьох років ходять в храм і не спромоглися дізнатися, що таке якісь церковнослов'янські слова і вирази, які вони чують".

Церковнослов'янська мова в даний час є богослужбові мовою Російської православної церкви.

Нагадаємо, Міносвіти України зацікавлене співпрацювати з Lego для використання їхніх методик вивчення математики, фізики та інших природничих дисциплін через робототехніку.

Українські Національні Новини

Суспільство