ryzyk-holodu-v-hazi-zalyshaietsia-vysokym-khocha-izrail-vzhyv-zakhodiv-dlia-pomiakshennia-humanitarnoi-kryzy

Ризик голоду в Газі залишається високим, хоча Ізраїль вжив заходів для пом'якшення гуманітарної кризи

 • 20485 переглядiв

Ізраїль зробив кроки для допомоги Газі, але ризик голоду в анклаві залишається високим, причому, за словами спеціального посланника США Девіда Саттерфілда, його північна частина стикається з дуже високим ризиком голоду.

Ізраїль вжив певних кроків у наданні допомоги Газі, проте ризик голоду в анклаві залишається високим. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Спеціальний посланник США з гуманітарних питань Девід Саттерфілд заявив про важливі кроки, які Ізраїль здійснив у наданні допомоги Газі. Однак, він зауважив, що ще потрібно багато зробити, оскільки ризик голоду в анклаві залишається високим.

За останні два тижні Ізраїль здійснив значні кроки 

- зазначив Девід Саттерфілд.

Особливий акцент зроблено на північній частині Гази, де ризик голоду, на думку Саттерфілда, залишається дуже високим. Він закликав до більших зусиль у забезпеченні допомоги цій крихітній та густонаселеній палестинській території.

Нагадаємо

Раніше Президента США Джо Байдена вимагав вжити заходів для пом'якшення гуманітарної кризи в Газі. Адже Організація Об'єднаних Націй вже давно скаржилася на перешкоди в отриманні та розподілі допомоги по всій Газі, особливо після військових дій Ізраїлю проти угруповання ХАМАС.

Ізраїль використовує голод, як зброю у війні в Газі - представник ООН з прав людини Фолькер Тюрк28.03.24, 12:58 • [views_0]