s-lavrov-ne-obgovoryuvav-z-r-tillersonom-sanktsiyi-ssha-schodo-rf

С.Лавров не обговорював з Р.Тіллерсоном санкції США щодо РФ

 • 7969 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що не обговорював з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном санкції США щодо Росії, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Питання санкцій не обговорювалося. Ми санкції не обговорюємо, ми виходимо з того, що це аномалія, і ті, хто до санкцій вдавався, повинні, загалом, оцінити для себе, наскільки це ефективно, наскільки це відповідає нормальному спілкуванню між державами. І наскільки штучне прагнення політизувати цю тему відповідає інтересам самих держав, які до цього вдаються", - сказав С.Лавров.

Як повідомляв УНН, М.Флінн пішов у відставку з посади радника президента США Д.Трампа з питань національної безпеки пізно ввечері 13 лютого після того, як він визнав, що ввів в оману високопосадовців із команди президента Д.Трампа щодо змісту своїх контактів із послом Росії в США.

Він спершу сказав віце-президенту Майку Пенсу, що в грудні 2016 року під час неодноразових розмов із послом Росії Сергієм Кисляком не обговорював санкції у той час, коли колишній президент США Барак Обама готував нові санкції проти Росії через імовірне втручання Москви в президентські вибори.

Але за деякий час М.Флінн у відповідь на опубліковані доповіді американських спецслужб визнав, що, можливо, обговорював санкції з С.Кисляком. Таке обговорення могло бути порушенням законів США, які забороняють вести зовнішньополітичні переговори приватним особам (а в грудні 2016 року М.Флінн ще не обіймав жодних офіційних посад).

Нагадаємо, держсекретар США Р.Тіллерсон вказав С.Лаврову на повагу до мінських угод.

Українські Національні Новини

Новини Світу