s-zalischuk-prokomentuvala-rishennya-pro-viklyuchennya-yiyi-z-delegatsiy-parye-i-nato

С.Заліщук прокоментувала рішення про виключення її з делегацій ПАРЄ і НАТО

 • 11892 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Українська делегація ПАРЄ поповнилася фігурантом розслідування прокуратури Вадимом Новинським з Опоблоку. Таке рішення підтрмав комітет у закордонних справах. Разом з тим мене та Мустафу Найєма остатточно рішенням комітету виключили з делегацій ПАРЄ і НАТО. Про це написала народний депутат України Світлана Заліщук на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"При голосуванні я утрималася. Поважаючи принцип формування делегації, коли саме фракція вирішує, хто її представляє в парламентських делегаціях, не можу підтримати той спосіб у який ухвалювалося рішення", - написала нардеп.

Крім того, С.Заліщук поінфомрувала колег з комітету про нові деталі, про які раніше не було відомо.

"Фракція БПП 14 листопада, коли з подачі Кононенка було голосування, не мала кворуму. Коли я попросила протокол, то документ мені не давали кілька днів. Настпуного дня з’ясувалося, що в депутатів збирали підписи про присутність заднім числом. Це називається фальсифікація. Після публічного скандалу було переголосування за участ кворуму. Розумію, що на фоні ухвалення бюджету, ця ситуація виглядає квіточками, тим не менше... 5 голосів за, двоє утрималися включно зі мною та Hanna Hopko, Борис Іванович Тарасюк проголосував проти, назвавши це "політичною розправою", - додала вона.

Раніше, як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, у складі делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи відбулися зміни. Замість Світлани Заліщук в делегацію увійшов Костянтин Усов (БПП), замість Дмитра Шпенова - Вадим Новинський (Оппоблок).

Українські Національні Новини

Політика