sap-ochikuye-na-ekstraditsiyu-chausa-u-berezni-krivenko

САП очікує на екстрадицію Чауса у березні

 • 13953 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Після завершення розгляду судового процесу на оскарження відмови на політичний притулок в Молдові, суддя-утікач Чаус може бути переданий Україні уже в березні 2018 року. Про це підчас брифінгу заявив заступник керівника САП Володимир Кривенко, передає кореспондент УНН.

“Ми його дуже чекаємо (суддя Чауса — ред). Справа готова, ми зверталися із спецрозслідуванням, оскільки місцезнаходження його відоме — Кишинів. Суд наразі і не зодовільним і не відмовив нам у цьому клопотанні (про екстрадицію — ред.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Чаус подав до суду на президента Молдови

Ми сподіваємося, що політичні процеси в Молдові зрушать процес по Чаусу. Відомо, що йому відмовлено в політичному притулку в Молдові, і він оскаржує це рішення в судових інстанціях. Колеги з молдови говорили, що до кінця січня це питання повинне бути вирішено. Ми розраховуємо, що в березні він буде виданий”, — резюмував В.Кривенко.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса, якого піймали на хабарі у 150 тис. дол.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного. Повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.368 ККУ йому направили 11 серпня. 6 вересня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. 27 жовтня 2017 року в розшук суддю Чауса оголосив Інтерпол. 

Українські Національні Новини

Політика