sap-zayavila-scho-rozglyadaye-usi-zakonni-varianti-dlya-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu-r-nasirovu

САП заявила, що розглядає усі законні варіанти для обрання запобіжного заходу Р.Насірову

 • 12478 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вживає всіх передбачених законом заходів для якнайшвидшого обрання запобіжного заходу підозрюваному голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Про це УНН повідомили у прес-службі САП.

“Ми будемо вживати всіх передбачених кримінальним процесуальним законом заходів для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному сьогодні чи завтра, в передбачені законом строки, в тому числі й за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку", - заявив заступник Генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Водночас вказано, що "це питання до суду, чи зможе він провести засідання у вихідні дні".

"Однак, ми маємо уникнути звинувачень сторони захисту в тому, що слідчі чи процесуальні дії погіршують стан здоров’я підозрюваного", - додали у САП.

Нагадаємо, Р.Насірова повезли у супроводі детективів НАБУ та медиків МВС до Інституту кардіології імені академіка М.Стражеска у столиці.

Також нагадаємо, Р.Насірова транспортували з лікарні "Феофанія". Раніше голова ДФС запевнив, що не імітує захворювання.

Як повідомляв УНН, Спеціалізована антикорупційна прокуратура подасть до Солом’янського районного суду Києва найближчим часом клопотання про застосування до голови Державної фіскальної служби Романа Насірова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

У САП повідомили, що запобіжний захід Р.Насірову можуть обрати в режимі відеоконференції.

Раніше у САП заявили, що голові ДФС Роману Насірову 2 березня вручили повідомлення про підозру.

Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП