saudivska-araviya-planuye-peretvoriti-katar-na-ostriv

Саудівська Аравія планує перетворити Катар на острів

 • 9743 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Саудівська Аравія розглядає можливість прориття каналу на кордоні з Катаром, який відокремить від Аравійського півострова цю невелику державу, фактично перетворивши її на острівну. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Як громадянин я з нетерпінням чекаю на деталі реалізації проекту "острів Салва", цього великого історичного проекту, який змінить географію регіону", - повідомив Сауд аль-Кахтані, старший радник саудівського кронпринца, віце-прем'єр-міністра королівства Мухаммеда ібн Салмана Аль Сауда.

У квітні цього року близький до саудівського уряду інформаційний веб-портал Sabq повідомив про плани влади країни збудувати канал вздовж кордону з Катаром. За інформацією видання, канал має бути 60 кілометрів завдовжки, 200 метрів завширшки та 20 метрів глибиною. За попередніми оцінками, проект коштуватиме в перерахунку близько 640 мільйонів євро.

Нагадаємо, у минулому році Рекс Тіллерсон виступив на стороні Катару і переконав Саудівську Аравію та ОАЕ не розв’язувати збройний конфлікт в регіоні. Після цього Ер-Ріяд і Абу-Дабі почали лобіювати його відставку.

Українські Національні Новини

Новини Світу