sbu-chempion-rosiyi-v-duelniy-strilbi-z-rushnitsi-buv-snayperom-ugrupovannya-vagner

СБУ: чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці був снайпером угруповання "Вагнер"

 • 17805 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Двократний чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці, учасник міжнародних змагань Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на Донбасі. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Двократний чемпіон Росії в дуельній стрільбі з рушниці Олександр Залічев причетний до терористичної діяльності на сході України та у 2014 році проходив службу снайпером у військовому угрупованні „Вагнер“”, — написала О.Гітлянська.

Вона також додала звернення СБУ до міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова із проханням довести інформацію про участь спорстмена у терористичній дільності до спортивних федерації країн-партнерів.

Наголошується, що терористична діяльність росіянина є "знущанням над фундаментальними принципами і цінностями міжнародного спортивного руху і Олімпійської хартії".

У листі зазначається, що участь О.Залічева у діяльністю незаконних збройних формувань на сході України є кримінальним злочином за законодавством України (ст.258-3, 260 ККУ), Російської Федерації (ст.358 КК РФ), а також згідно із Міжнародною конвенцією про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчаннях найманців.

Як повідомляв УНН, у Дніпрі СБУ затримала підозрюваного у збройному нападі на військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП