sbu-detektor-brekhni-doviv-namiri-savchenko-vchiniti-zbroyniy-derzhperevorot

СБУ: "детектор брехні" довів наміри Савченко вчинити збройний держпереворот

 • 12379 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Результати розшифровки відповідей на запитання експертів при проходження заарештованим народним депутатом Надією Савченко "детектора брехні" підтвердили її наміри про готовність вчинити збройний державний переворот із фізичним знищенням українських політиків. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"За результатами проведеного дослідження комісією експертів надано категоричні висновки про наявність у Савченко Н.В. позитивних психофізіологічних реакцій, які свідчать, зокрема, про те, що Савченко Н.В. обговорювала плани насильницького повалення конституційного ладу, брала участь у незаконних діях з поваленням конституційного ладу та особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу. Савченко Н.В. також обговорювала плани збройного захоплення влади та брала участь у підготовці збройного захоплення влади, для чого з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади підшукувала та перевозила зброю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розроблені плани з насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади Савченко обговорювала з Рубаном, Захарченком, Тимофєєвим.

Також вказано, що Савченко обговорювала зі спільниками плани вбивства керівників держави, зокрема, особисто розподіляла ролі в замахах.

Крім того, встановлено, що нею був розроблений чіткий план вбивства керівників держави, вона домовлялася зі спільниками, хто і що має робити під час замаху на вбивство керівників держави. При цьому свої плани вона доводила до Тимофєєва та Рубана.

"Поліграф також засвідчив, що Савченко готувалася здійснити теракт в "Урядовому кварталі" та будівлі Верховної Ради. Разом з тим експерти не виявили позитивних психофізіологічних реакцій на питання, поставлені стороною захисту, зокрема: чи бажала Савченко змінити владу в Україні в конституційний спосіб, чи вважає вона діяльність Президента України, народних депутатів України, Прем’єр-міністра України, секретаря РНБО, членів Кабінету міністрів України, керівників політичних партій злочинною", - зазначили у СБУ.

У спецслужбі зауважили, що у зв’язку зі свідомою протидією Савченко проведенню судової психологічної експертизи з використанням поліграфу комісія експертів не змогла поставити їй всі запитання, тому проведення експертизи було припинене.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт.

У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП