sbu-pitannya-zaboroni-vyizdu-meru-peremishlya-perebuvaye-u-vidanni-mzs

СБУ: питання заборони в'їзду меру Перемишля перебуває у віданні МЗС

 • 12316 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Питання заборони в'їзду меру Перемишля Роберту Хомі перебуває у віданні МЗС України. Про це журналістам повідомив голова СБУ Василь Грицак, передає кореспондент УНН.

"Зараз це питання (заборони в'їзду до України – ред.) перебуває у віданні зовнішньо-політичного відомства нашої держави",- сказав В.Грицак.

Він додав, що СБУ в курсі жорстких заяв МЗС Польщі.

"Але я хочу зазначити, що мер міста Перемишля ... засудив акти, які були вчинені учасниками акції, так би мовити, недружні акти до України, і я думаю, що це буде мати певні позитивні наслідки для нього",- сказав В.Грицак.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України повідомили, що передали ноту польської сторони про заборону в’їзду меру Перемишля на територію України до компетентних органів.

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну меру польського міста Перемишль Робертові Хомі через його участь в антиукраїнських заходах у Перемишлі.

Згодом Посольство Польщі у Києві направило до українського МЗС ноту з вимогою пояснити, чому меру Перемишля Роберту Хомі було заборонено в’їзд до України.

Українські Національні Новини

Політика