sbu-pryishla-z-obshukamy-do-ahenta-v-riasi-z-kerivnytstva-upts-mp-danylevycha-dzherelo

СБУ прийшла з обшуками до "агента в рясі" з керівництва УПЦ МП Данилевича - джерело

 • 23291 переглядiв

СБУ проводить обшук у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича, відомого своєю підтримкою рф та виправданням агресії росії проти України.

Служба безпеки України проводить обшуки у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича, який відомий підтримкою "руского міра" і виправданням агресії рф", а також закликами не давати томос ПЦУ. Про це журналісту УНН розповіло джерело в правоохоронних органах.

Деталі

Як повідомило джерело, сьогодні зранку обшуки проходять у заступника голови синодального відділу зовнішніх церковних зав’язків УПЦ МП протоієрея Миколи Данилевича.

"Він відомий тим, що був у складі делегації, яка у 2017 році разом з Новинським вмовляла Вселенського патріарха Варфоломія не давати томос ПЦУ. Данилевич також відзначився підтримкою "руского міра" і виправданням агресії рф",- повідомило джерело, додавши, що деталі будуть оприлюднені згодом.

Нагадаємо

Раніше голова СБУ Василь Малюк заявив, що служба бореться не з духовенством загалом, а лише з тими, хто працює проти України, прикриваючись рясами.