sbu-vikrila-dilkiv-yaki-profinansuvali-boyovikiv-dnr-na-ponad-50-mln-grn

СБУ викрила ділків, які профінансували бойовиків "днр" на понад 50 млн грн

 • 824064 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Служба безпеки України викрила ділків, які профінансували бойовиків так званої "днр" на понад 50 млн грн. Про це повідомили в СБУ, передає УНН.

Цитата

"Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "днр". Оборудка діяла до початку повномасштабного вторгнення і поповнила "бюджет" бойовиків на загальну суму понад 50 млн у гривневому еквіваленті.

У результаті комплексних заходів у Вінниці та Житомирі викрито організаторів оборудки", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, зловмисники налагодили постачання гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію.

Такий "товарообіг" забезпечив регулярні надходження до "бюджету" терористичної організації "днр" у вигляді "податків" і "зборів".

Надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на східному фронті.

Для обходу заборони на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в росії. Розрахунки здійснювали через підсанкційні фінустанови країни-агресора.

Наразі слідчі ДБР повідомили трьом організаторам "схеми" про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Серед підозрюваних – директор та головний бухгалтер житомирського приватного підприємства.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Також в СБУ повідомляють, що планується винесення на розгляд РНБО України пропозицій щодо застосування санкцій до російських компаній, залучених до оборудки.

Нагадаємо

СБУ викрили двох підприємців з Дніпра, які хотіли переправити до Ірану двигуни до військово-транспортних літаків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП