sbu-viyavila-u-zoni-ato-rosiyski-mini-ta-skhovanku-z-granatometami

СБУ виявила у зоні АТО російські міни та схованку з гранатометами

 • 12305 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Військові засоби ураження, у тому числі боєприпаси російського виробництва, виявила у районі проведення антитерористичної операції Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями ЗСУ. Про це УНН повідомили у прес-службі СБУ.

На околицях Авдіївки Донецької області співробітники СБУ виявили три протитанкові міни ПТМ-1. Одна з них не здетонувала, і фахівці мали змогу ідентифікувати країну походження боєприпасів. Нанесене на корпусі маркування свідчить про те, що міна була виготовлена в Російській Федерації та не перебуває на озброєнні ЗС України. У зв’язку з оснащенням такого типу мін системою самоліквідації, боєприпас було знищено фахівцями інженерно-саперного підрозділу ЗСУ.

У схроні, облаштованому у колодязі на території Рубіжного на Луганщині, оперативники спецслужби виявили два протитанкові гранатомети РПГ-26 і РПГ-22, шість ручних гранат РГД-5 та Ф-1 із запалами, чотири двохсот грамові тротилові шашки та інші військові засоби ураження і комплектуючі елементи.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН, зброю та амуніцію намагався перевезти чоловік до непідконтрольної території.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП