sche-12-novikh-vipadkiv-koru-zareyestruvali-na-kirovogradschini

Ще 12 нових випадків кору зареєстрували на Кіровоградщині

 • 5609 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 9 липня. УНН. Минулого тижня зареєстрували 12 нових вірусологічно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині. Про це поінформували в обласному лабораторному центрі, передає УНН.

"На минулому тижні зареєстровано 12 нових вірусологічно підтверджених випадків кору на Кіровоградщині, з них 7 випадків у дорослих та 5 у дітей", - йдеться в повідомленні. 

З 12 захворілих восьмеро були госпіталізовані в інфекційні відділення закладів охорони здоров'я за місцем проживання з середнім ступенем важкості захворювання. Четверо перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом лікаря-інфекціоніста.

На разі триває епідрозслідування та проведення протиепідемічних заходів у вогнищах кору як в сімейних так і за місцем навчання та роботи.

Всього з початку року на Кіровоградщині зареєстровано 244 вірусологічно підтверджених випадків кору, серед них 90 випадків у дітей та 3 випадки у вагітних жінок.

На даний час всі заклади охорони здоров’я Кіровоградщини забезпечені вакциною проти кору. В області в наявності майже 29 тис. доз вакцини КПК.

Нагадаємо, в Житомирській області на кір захворіло 27 осіб в тому числі 14 дітей та 13 дорослих. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП