schonaymenshe-20-lyudey-zaginuli-u-rezultati-vibukhu-v-kabuli

Щонайменше 20 людей загинули у результаті вибуху в Кабулі

 • 10289 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Щонайменше 20 людей загинули, близько 30 отримали поранення в результаті вибуху, що прогримів в четвер у столиці Афганістану. Про це в п'ятницю повідомив телеканал Tolo News з посиланням на заяву МВС країни, передає УНН.

Вибух прогримів у четвер увечері в столиці Афганістану. Його скоїв терорист-смертник поряд з КПП поліції в районі Кабула PD9.

Терористичне угрупування “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за вибух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв теракту в Сомалі зросла до 512 осіб

Слід зазначити, "Ісламська держава" - міжнародна терористична, мілітаристська група напрямку салафітський джихадизм. На березень 2015, мала контроль над територією з населенням 10 млн чоловік в Іраку і Сирії, і номінальний контроль над маленькими областями Лівії, Нігерії і провінції Нангархар в східному Афганістані, що дозволило створити першу в світі терористичну мусульманську невизнану державу (халіфат з 29 червня 2014). 25 листопада 2015 року Ісламська Держава оголосила Україну своїм ворогом.

Як раніше повідомляло УНН, сирійська армія офіційного Дамаска за підтримки загонів народного ополчення в четвер звільнила від терористів угруповання “Джебхат ан-Нусра” шість селищ на південному сході провінції Ідліб (320 кілометрів від столиці Сирії).

Українські Національні Новини

Новини Світу