schonaymenshe-4-tis-pozichalnikiv-banku-mikhaylivskiy-povinni-budut-povernuti-svoyi-groshi-z-fgvfo-fagor

Щонайменше 4 тис. позичальників банку "Михайлівський" повинні будуть повернути свої гроші з ФГВФО - Фагор

 • 9465 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Після визначення фінансової компані "Фагор" єдиним уповноваженим кредитором банку "Михайлівський", всі платежі позичальників за реквізитами Фонду гарантірваонія вкладів фізосіб вважаються недійсними. Про це повідомили в компанії, передає УНН.

"Фінансова компанія "Фагор" є єдиним повноправним власником кредитного портфеля банку "Михайлівський". Суди адміністративний, господарський і загальної юрисдикції підтвердили правомірність продажу кредитного портфеля банку "Михайлівський" фінансової компанії "Фагор", надавши їй виняткове право на стягнення кредитної заборгованості у позичальників банку.

Таким чином, тільки ті кошти, які надходять на рахунки ФК "Фагор" і його партнерів - зараховуються в погашення кредитної заборгованості банку "Михайлівський".

Платежі, оплачені за реквізитами тимчасовою адміністрацією банку "Михайлівський", зазначені Фондом гарантування вкладів не мають відношення до кредитного портфелю банку, і є недійсними. Довідки, які видає тимчасова адміністрація банку "Михайлівський" не визнаються в судах, оскільки не мають юридичної сили", - повідомили в ФК "Фагор".

Щонайменше 4 тисячі позичальників доведеться повернути свої гроші з Фонду гарантування вкладів фізосіб, відзначили в компанії.

"За останніми даними Фонду гарантування вкладів, недійсними вважаються платежі близько 4 тисяч позичальників банку "Михайлівський". Фонд уже не збирається перераховувати платежі клієнтів законному кредитору, як раніше обіцяв на своєму сайті. Тому для того, щоб повернути свої гроші назад і належним чином погасити кредит, позичальникам необхідно написати заяву до Фонду гарантування вкладів, зразок якого раніше опубліковував "Фагор" на своєму сайті 

Незаконною також є проведена Фондом гарантування вкладів фізосіб реструктуризація заборгованості позичальників банку "Михайлівський". Для того, щоб проводити будь-яку реструктуризацію заборгованості, як мінімум необхідно мати кредитний портфель, якого у Фонду гарантування вкладів в даному випадку немає", - підкреслили в компанії.

В "Фагор" уточнили, що запропонована Фондом реструктуризація означає створення окремого портфеля і формування окремих взаємин між Фондом і позичальниками банку "Михайлівський", що не мають відношення до їх кредитної заборгованості перед цим банком.

"Це означає, що виконуючи умови реструктуризації, позичальники платять гроші Фонду, але при цьому жодним ніяк не погашають свою заборгованість за раніше отриманими кредитами.

Знову таки, за даними Фонду гарантування вкладів, неналежне погашення заборгованості відбувається по 42 тисячам кредитних договорів банку "Михайлівський".

Закликаємо всіх позичальників до пильності і рекомендуємо ознайомиться з рішеннями судів, які заборонили Фонду гарантування вкладів стягувати кошти за кредитами банку "Михайлівський".

З рішеннями судів можна ознайомитись тут:

- http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66830037;

- http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66901984;

- http://reyestr.court.gov.ua/Review/65599032.

У разі протиправних дій Фонду гарантування вкладів фізосіб рекомендуємо звертатися в правоохоронні органи і суди ", - резюмували в ФК" Фагор ".

Нагадаємо, кредитний портфель банку "Михайлівський" був викуплений фінансовими компаніями напередодні його ліквідації. Пізніше суди підтвердили, що продаж була правомірною і кредитна заборгованість повинна погашатися за рахунками фінкомпанії "Фагор".

Українські Національні Новини

Суспільство