schonaymenshe-70-ukrayintsiv-pidtrimuyut-ideyu-vstupu-ukrayini-do-yevrosoyuzu-poroshenko

Щонайменше 70% українців підтримують ідею вступу України до ЄС – Порошенко

 • 12180 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Щонайменше 70% українців підтримують ідею вступу України до Європейського Союзу. Про це написав Президент України Петро Порошенко у Facebook, пенредає УНН.

"Європа – це вже давно не лише географічна категорія. Це, перш за все, – спільні цінності незалежності, демократії та поваги до людини та її прав і свобод. І українці, без сумніву, – європейська нація, яка зробила свій цивілізаційний вибір: щонайменше 70% наших громадян підтримують ідею вступу України до Європейського союзу. Впевнений, Україна неодмінно стане членом великої європейської родини! Святкуймо День Європи разом!" – написав Петро Порошенко.

Як повідомляв УНН, Україна на сьогоднішній день не має перспективи вступу до Євросоюзу. Про це сказав посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, порівнюючи Україну і Туреччину з точки зору перспективи вступу до блоку.

За словами посла, головною метою Угоди про асоціацію України з ЄС є запровадити політичну ассоціацію і економічну інтеграцію. Проте це не означає перспективу вступу в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика