schoroku-u-brovarakh-zrostayut-obsyagi-budivnitstva

Щороку у Броварах зростають обсяги будівництва

 • 6784 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. У січні-жовтні 2016 року у місті Бровари Київської області було виконано будівельних робіт на суму 329 млн 650 тисяч гривень, що на 11,8% або на 34 млн 910 тисяч гривень більше, ніж у січні-жовтні 2014 року. Про це повідомляє Головне управління статистики у Київській області, передає УНН.

Загалом, протягом звітного періоду обсяги будівництва в області зросли на 74,2%.

Так, у січні-жовтні 2016 року у Київській області було виконано будівельних робіт на суму 2 млрд 999,08 млн грн, що на 74,2% або на 1 млрд 279,4 млн грн більше, ніж у січні-жовтні 2014 року.

Нагадаємо, за даними експертів, останнім часом спостерігається попит саме на квартири в передмісті столиці. Перш за все це пояснюється ціновою доступністю.

Крім того, при виборі житла для покупця важливу роль відіграють термін експлуатації житла, екологія, якість води, розвиненість інфраструктури.

На сьогоднішній день квартира в столиці як мінімум вдвічі дорожче, ніж квартира в новому житловому комплексі передмістя.

Наприклад, вартість однокімнатної квартири, загальною площею близько 38 кв. м, у новому житловому комплексі Броварів — ЖК Scandia становить 380 тисяч гривень, що за нинішнім офіційним курсом НБУ еквівалентно приблизно 15 тисячам доларів.

При цьому на сьогоднішній день це один з найбільших житлових комплексів регіону, розрахований на 100 семиповерхових житлових будинків (10 тисяч квартир), з власною інфраструктурою, запроектованою за принципом “місто у місті”.

Українські Національні Новини

Економіка