senat-ssha-skhvaliv-zbilshennya-dopomogi-ukrayini-u-sferi-bezpeki-chaliy

Сенат США схвалив збільшення допомоги Україні у сфері безпеки – Чалий

 • 7488 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Сенат США ухвалив бюджет на наступний рік, у якому передбачене збільшення безпекової допомоги Києву до 350 мільйонів доларів. Про це повідомив посол України у Вашингтоні Валерій Чалий на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Сенат США вслід за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив “Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони”. Не зважаючи на скепсис деяких українських політиків, що ходили переважно навколо Капітолійського пагорбу, результат є! Рішенням Конгресу США збільшено безпекову допомогу Україні до 350 млн. дол.", - написав В.Чалий.

Нагадаємо, Палата представників конгресу США прийняла оборонний бюджет, який обмежує співпрацю з Росією у військових питаннях.

Зокрема, забороняється виділяти кошти на військову співпрацю з Росією, поки Москва не виконає низку умов. Серед цих умов названі передача Криму Україні, дотримання мінських угод і "відмова від агресивних дій, що загрожують суверенітету і територіальної цілісності України".

Також заборонено виділяти кошти на будь-які дії, які визнавали б російський суверенітет над Кримом.

Крім того палата представників виділила, як і очікувалося, 350 мільйонів доларів на військову допомогу Україні, половина з яких може бути отримана Києвом лише після повідомлення Пентагону про те, що в Україні успішно проводять реформи у сфері оборони.

Українські Національні Новини

Політика