senat-ssha-zberetsya-na-terminove-zasidannya-u-nedilyu-dlya-vidnovlennya-robotu-uryadu

Сенат США збереться на термінове засідання у неділю для відновлення роботу уряду

 • 8214 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сенат США проведе термінове засідання у неділю, щоб не допустити блокування роботи федеральних органів з початком робочого тижня через неухвалення тимчасового бюджету уряду. Про це повідомляє BBC Україна, передає УНН.

Голова Сенату, республіканець Мітч МакКоннел заявив, що голосування за законопроект, який дає змогу фінансування федеральні органи до 8 лютого, може відбутися о першій годині за місцевим часом.

Якщо консенсусу не буде досягнуто, то з понеділка більшість співробітників органів житлового господарства, охорони довкілля, освіти та підприємництва не вийдуть на роботу.

Можливі затримки у роботі візових та паспортних служб, як і у роботі деяких національних пам'яток, зокрема, і Статуї свободи у Нью-Йорку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федеральні відомства США припинили роботу через відсутність фінансування

Проте урядові органи, що пов'язані із "життям та добробутом людей", і головні системи життєзабезпечення і надалі працюватимуть. Це стосується національної безпеки, поштових послуг, служби авіаконтролю, невідкладної медичної допомоги у лікарнях та поліклініках, надзвичайних ситуацій, тюрем, сплати податків і роботи енергосистеми країни.

Зазначимо, минулої п'ятниці законопроект щодо кошторису діяльності федерального уряду не отримав необхідних 60 голосів на тлі запеклої суперечки про міграційну політику та прикордонну безпеку.

Українські Національні Новини

Новини Світу