sered-inshyi-politykiv-ukraintsi-vse-shche-naibilshe-doviriaiut-zelenskomu-kmis

Серед інший політиків українці все ще найбільше довіряють Зеленському – КМІС

 • 27012 переглядiв

Володимиру Зеленському довіряють 77% українців. Наступними за рівнем довіри йдуть Сергій Притула та Віталій Кличко, хоча довіра до Кличка помітно знизилася.

Українці демонструють найбільший рівень довіри до головнокомандувача Володимира Зеленського. Друге місце посів громадський та політичний діяч Сергій Притула, а третє – мер Києва Віталієй Кличко. Як передає УНН, до таких висновків прийшли фахівці Київського міжнародного інституту соціології за результатами опитування громадської думки.

Деталі

Довіру Володимиру Зеленському висловили 77% українців, недовіру – 22%. При цьому у травні 2022 року показник довіри до нього становив 90%. Далі йде Сергій Притула, якому довіряють 69%, не довіряють – 25% (показники довіри порівняно з травнем 2022 року дещо погіршилися). До трійки лідерів за довірою також належить Віталій Кличко з показниками довіри 52% і недовіри – 43%. Проте у випадку Кличка досить значне просідання довіри – у травні 2022 року йому довіряли 74%, не довіряли – 18%.

74% українців проти територіальних поступок рф, але готовність до них зростає — опитування14.12.23, 19:12 • [views_0]

Також в опитуванні згадувалися Андрій Єрмак, Петро Порошенко, Дмитро Разумков, Олексій Арестович, Юлія Тимошенко та Юрій Бойко. У всіх у них показники недовіри значно перевищують показники довіри. При цьому відзначається, що ставлення до Олексія Арестовича стало діаметрально протилежним. У травні 2022 року більшість українців йому довіряли – 62% проти 21%, які не довіряли. Станом на грудень 2023 року йому довіряють 11%, не довіряють – 78%.

За словами виконавчого директора КМІС Антона Грушецького, довіра громадськості до окремих політиків є гарним приводом для них ще раз відчути настрої українців та ретельно обдумати своє майбутнє.

Якщо ми фіксуємо стабільно високу недовіру і запит суспільства на нових лідерів (тільки цього разу більш компетентних, більш прозорих та підзвітних), не варто очікувати на різку зміну, тобто що українці різко почнуть довіряти

- сказав Антон Грушецький.

Анастасія Рябоконь

Політика